Wat is Nicotinamide Mononucleotide?

Nicotinamide-mononucleotide, afgekort als NMN, heeft de volgende namen:

a-NMN, BETA-Nicotinamide Mononucleotide;

BETA-NMN; BTA-NICOTINAMIDE MONONUCLEOTIDE;

BTA-NICOTINAMIDE RIBOSE MONOFOSFAAT;

NICOTINAMIDE-1-IUM-1-BETA-D-RIBOFURANOSIDE NICOTINAMIDE RIBOTIDE;

NICOTINAMIDE MONONUCLEOTIDE

NMN komt voor verschillende organismen, waaronder mensen, het is een verbinding die essentiële is voor het behoud van lichaamsfuncties. NMN wordt hergebruikt helemaal het door het lichaam wordt gemetaboliseerd. Vitamine B3 in voedsel kan ook NMN synthetiseren.

we kunnen begrijpen, moeten we weten wat het is. Nicotinamide-mononucleotide (NMN) is een essentiële voorloper van NAD + is een cruciaal middel voor celherstel bij mensen. Wanneer mensen baby’s van jonge kinderen zijn, is de groei en ontwikkeling extreem snel en met het ouder worden zal de menselijke functie geleidelijk afnemen. In het proces van veroudering van menselijke cellen zal de hoeveelheid NAD + door metabolisme en het lichaam zelf veel lager zijn dan in het verleden.

Nicotinamide-mononucleotide is een onderdeel van de menselijke verjonging. Wetenschappers over de hele wereld hebben ontdekt dat nicotinamide-mononucleotide een bepaald effect heeft
leeftijd. In diepgaand onderzoek is de sleutel tot nicotinamide-mononucleotide, het de voorloper is van NAD +, die tot NAD + zal transformeren, dat de cel herstelfactor in menselijke cellen zal aanvullen, tegen het verouderingsproces en de mogelijkheid heeft op herstel van de cel. Dit heeft nicotinamide-mononucleotide de mogelijkheid tot een levensverlengende functie.

Nicotinamide-mononucleotide komt van nature voor in elke cel van ons lichaam en is een belangrijk onderdeel van de zelfreparatie van het lichaam. Het is metaboliet voor het in stand houden van de normale biosynthese van NAD +, deze stof kan de fysiologie van het lichaam tijdens de circulatie van het lichaam en bij specifieke pathologie Het speelt een vitale rol in de celfunctie.

Het Werkingsmechanisme van nicotinamide-mononucleotide

Nicotinamide-mononucleotide wordt omgezet in een “nicotinamide-adenine-dinucleotide (NAD)” -stof die essentieel is voor het energiemetabolisme in het lichaam. In een muizenexperiment werd bevestigd dat nicotinamide genaamd acetylase in het lichaam zou kunnen activeren, effecten zoals verlenging van de levensduur en behandeling van diabetes worden mononucleotide.


NMN officieel erkend als ‘s eerste natuurlijke stof, bevestigde door rigoureuze wetenschappelijke en experimenten om effectief te verlengen en te verlengen.

NMN NAD-pad

Het aanbod van NAD + zal de hele NAD + pool draait 2 tot 4 keer per dag.
Deze cyclus verloopt via herstelroutes, waarbij het enzym Nampt NAM katalyseert tot NMN en vervolgens omzet in NAD+. Nampt is de stap die de snelheidslimiet in dit proces.

Nicotinamide Mononucleotide VS. Nicotinamide Riboside

is de wereld rijk aan verschillende onderzoeken met NR en de werking op het menselijk lichaam. In theorie is het resultaat van NR beter dan NMN. Studies hebben echter aangetoond dat NR pas later begint te werken in het menselijk lichaam, als de stap tot NMN is gemaakt. De sleutel is dat zowel NR als NMN voorlopers zijn van NAD +, terwijl Nicotinamide Riboside (NR) een voorloper is van NMN en NAD +, dus NR moet eerst veranderen in NMN. Het duurt even voordat NAD +. Vergeleken met het directe effect van NMN is de 15 minuten NR een grote kloof.

Uit het bovenstaande diagram bleek dat NAMPT een cruciale factor is die de vorming van NMN beperkt. Naarmate de leeftijd groter, wil het menselijk lichaam jonger zijn, maar de enzymactiviteit van NAMPT neemt af van wanneer energie en levensmiddel worden geleverd. Als de cyclus van NAM wordt verkleind, wordt de cyclus van NAD + voorraad geleverd.

NR kan worden omgezet in NMN of NAM, afhankelijk van de rol van het Nrk1-enzym om te bepalen stof van dezelfde kwaliteit NR meer zal produceren. Als het wordt vertaald in NAM, wordt het ook beperkt door het NAMPT-enzym. Vergeleken met de directe actie van NMN om NAD + te ontwikkelen, is het effect van een grote hoeveelheid NR sterk ontwikkeld. Wat tegen niet het geval is bijNMN.

Waarom geen NAD + innemen?

NAD + kan door orale toediening niet rechtstreeks in de cellen worden opgenomen vanwege het buitensporige molecuulgewicht. Het supplement van NAD + wordt alleen bereikt door een NAD + -precursor met een klein molecuulgewicht in te nemen.


NMN kan echter worden gemaakt in een verscheidenheid aan producten, die vanwege de oplosbare aard: capsules of zelfs korrels. De oplosbaarheid van NMN in water is 35 mg/ml.
In die zin is NMN veel beter dan NAD + en directer dan nicotinamide-riboside.

Voordelen van Nicotinamide Mononucleotide

Een aantal positieve effecten van NMN zijn:

anti-oxidatie
 Vertraging van fysiologische achteruitgang
 DNA-reparatie
 Ondersteuning van neuroprotectieve effecten
 Verbetering van de hartfunctie en bescherming van het hart Verbetering van de status van Alzheimerpatiënten

Het meest onderscheidende kenmerk van NMN kan worden verlengd.

Bijwerkingen van Nicotinamide Mononucleotide

Omdat NMN momenteel alleen dier proeven begonnen, zijn er nog geen getest op begonnen, de te bepalen wijzigingen zijn nog onduidelijk. Volgens het werkingsmechanisme van NMN kan worden afgeleid dat kankerpatiënten het zo gedoseerd mogelijk, of niet moeten innemen. Omdat NMN-transformatie de productie van NAD + stimulerende, kankercellen zich aan vertraagde fysiologische activiteiten, de uitbreiding van het gebruik bij onthouden.

Bij gebruik van nicotinamide-nucleosidesupplementen zoals NMN, “kan” de trainingsprestatie worden beïnvloed. Bij muizen muizen die waren geïnjecteerd met NAD + -supplementen significant minder prestatie dan hun controle.